De plek voor ontspanning, ontmoeting en ontwikkeling

In Cultuurhuis Nieuwe Veste tref je elkaar voor ontspanning, ontmoeting en ontwikkeling. Met voorstellingen, workshops, cursussen, lezingen en nog veel meer activiteiten is er altijd iets te doen. Je kunt natuurlijk ook langskomen voor een lekker bakje koffie of een rustige werkplek in ons café of een boek uit de bibliotheek. Cultuurhuis Nieuwe Veste is een samenwerking van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en theater Twee Hondjes. Daarnaast vind je in ons pand het digiTaalhuis, het informatiepunt Digitale Overheid, de VrijwilligeracademieVoorne en stichting Push.

Cultuurhuis nieuwe veste is een samenwerking tussen bibliotheek ZHD en Theater Twee Hondjes en mogelijk gemaakt door gemeente Hellevoetsluis.

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

Bij Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta kun je niet alleen terecht voor het lenen van boeken. De bibliotheek is er voor iedereen die op zoek is naar ontmoeting en ontwikkeling. Er zijn cursussen, activiteiten, films en lezingen over allerlei verschillende onderwerpen. In het digiTaalhuis kun je terecht als je beter Nederlands wilt leren lezen, spreken of schrijven of (goed) wil leren omgaan met computer en tablet. Ook voor kinderen en jongeren is er van alles te doen in de bibliotheek zelf, maar we zijn ook aanwezig op de scholen zelf met de Bibliotheek op School. Er zijn zeven vestigingen in Brielle, Hellevoetsluis, Middelharnis, Oostvoorne, Ouddorp, Oude-Tonge en Rockanje.

Cultuurhuis Nieuwe Veste Afbeelding Bibliotheek Over Ons

Theater Twee hondjes

Theater Twee Hondjes is een begrip in Hellevoetsluis. De plek voor een heerlijk avondje uit! Het gehele jaar kun je genieten vanuit heerlijk comfortabele theaterstoelen een van de vele voorstellingen en van bijzondere films. Stichting Theater Twee Hondjes opgericht in 1994 organiseerde tot 2002 voorstellingen in de aula van GSG Helinium. Vanaf 2002 is het theater te vinden aan de Opzoomerlaan in de Vesting van Hellevoetsluis. Sinds 23 februari 2017 heet het pand Cultuurhuis Nieuwe Veste.

Grote zaal

Werken bij

Wil jij aan de slag bij Cultuurhuis Nieuwe Veste? Kijk hier welke (vrijwilligers)functies we hebben:

Voorlezers en coördinatoren voor de VoorleesExpress van de bibliotheek

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Bibliotheek De Boekenberg werken mee aan de VoorleesExpress op Voorne-Putten. Dit is een landelijk project voor kinderen met een taalachterstand. Hiervoor zoeken we enthousiaste voorlezers en coördinatoren die op vrijwillige basis een steentje willen bijdragen aan taalontwikkeling.

Vacatures

Vrijwilligers digiTaalhuis

In onze vestigingen in Brielle, Hellevoetsluis, Middelharnis en Rockanje zit een digiTaalhuis. Hier kun je terecht om beter Nederland te leren of om te leren omgaan met computer en tablet. Voor alle vestigingen van het digitaalhuis zoeken we de volgende vrijwilligers:

  • Taalvrijwilligers
  • Digivrijwilligers
  • Vrijwilligers online taalcafe

 

Vacature Penningmeester Theater Twee Hondjes

Het bestuur van stichting Theater Twee Hondjes draagt de verantwoording voor Theater Twee Hondjes. Alle bestuursleden zijn gezamenlijk bevoegd. Samen met de voorzitter en secretaris vormt de penningmeester het dagelijks bestuur van stichting Theater Twee Hondjes. Het bestuur van Theater Twee Hondjes is op zoek naar een penningmeester m/v (onbezoldigd).

Coronaprotocol

Bekijk hier het coronaprotocol van het Cultuurhuis Nieuwe Veste